Vikingarna hade på sin tid även dem så kallade spabad, i form av stora tunnor som de fyllt med varmt vatten. Även japanerna har länge haft deras egna spabad som kallas för sento-bad. Vanliga former för dessa bad är rektangulära men det går även att få dem i runda former, beroende på vad man har för behov och specifikationer. Även hemma kan man få ett spabad installerat snabbt och smidigt och det fungerar både att ha inomhus eller utomhus. Det finns många fördelar med dessa bad och för att nämna några av dem kan det vara att man lättare får syre ut till sina muskler, både vanliga muskler så det hjälper till med att underlätta mjölksyra men även hjärtat får lättare att arbeta. Detta gör att det blir mycket lättare att koppla av i ett bad, då det även är varmt och skönt och för hela familjens nöje.

Leave a Reply